Spletne strani

Arhitektura strani

Arhitektura spletne strani

Organizacijska in informacijska arhitektura strani

Arhitektura spletne strani pomeni organizacijsko in informacijsko arhitekturo strani. Pri ustvarjanju spletne strani dajemo velik poudarek dostopu uporabnikov do informacij - kaj najprej zagledajo in kam in kako je postavljena navigacija? Dobra arhitektura spletne strani igra pomembno vlogo, kajti tudi najbolj profesionalno izdelana spletna stran ne nudi nobene koristi, če je uporabniki ne znajo uporabljati in ne najdejo vsebine, ki jo iščejo.

Navigacija spletne strani

Osnovne informacije o spletni strani morajo biti dostopne takoj, torej takoj ob vstopu na spletno stran. Vstopna stran mora vsebovati osnovni pregled, kajti samo na ta način bo uporabnik takoj videl, kaj mu spletna stran nudi. Zelo hitro se mora seznaniti z navigacijo, njenim delovanjem in samo uporabo.

Načrtovanje spletne strani

Za vsako od strani je potrebno narediti načrt in vedeti, katere informacije bodo na določeni strani objavljene. Moderne spletne strani so načrtovane tako, da so na vstopni strani objavljeni samo delčki najpomembnejših vsebin. Dodana je povezava "več o tem" ali kaj podobnega ali gumb, ki uporabniku pove, da naj nadaljuje na podstran z več vsebine.