Hitrost spletnega mesta

Hitrost spletnega mesta

Hitrost spletnega mesta

Hitrost spletnega mesta ima odločilen pomen pri času, ki ga obiskovalec na njemu porabi. Uporabnik porabi več časa za dodatna koristna dejanja na strani. Izbral bo več izdelkov, prebral več informacij, ogledal si bo več oglasov, posledično boste ustvarili večji dobiček.

Hitrost spletnega mesta

Vpliv na stranko

Potrošnik obiskuje spletna mesta na različne načine: namenoma, po naključju, iz radovednosti ali iz potrebe. Toda nakupe ali druga ciljno usmerjena dejanja na spletnem mestu izvaja pod vplivom impulza “Hočem zdaj.” In če se v tem ključnem trenutku vaše spletno mesto ustavi in »visi« nekaj sekund, se lahko ta trenutek izgubi. V času »visenja« ima uporabnik čas, da si pomisli, če resnično potrebuje vaš izdelek. Pomisleke ustvari naša podzavest, kar zagotovo drži.

Hitre strani bodo vedno povezane s kakovostjo, zanesljivostjo, profesionalnostjo. Hitra spletna mesta so zaupanja vredna spletna mesta.

Hitra različica za mobilne naprave

Skoraj polovico svetovnega internetnega prometa predstavlja mobilna različica brskalnikov. Zato je preizkušanje hitrosti nalaganja strani na mobilnih napravah nujna in obvezna stopnja razvoja spletnega mesta.

Rast dohodka

Višja kot je hitrost, večji je promet. Večji promet pomeni več dohodka. Hitro naložene strani so kakovostne in imajo dovolj moči, da plasirajo več vsebine ne da bi to negativno vplivalo na stabilnost in hitrost delovanja.

Izboljšano indeksiranje

Delno drži, ampak … Hitrost vpliva na indeksiranje, vendar povsem posredno. Hitrost spletnega mesta ima velik vpliv na vedenjske dejavnike uporabnikov, ti pa so pomemben signal za iskalne algoritme.

Na primer: uporabnik je kliknil na povezavo in ni počakal, da se stran odpre. Vrnil se je v iskalnik, algoritem iskalnika pa zajame vse in v prihodnje obravnava vaše spletno mesto, kot slabo. Če se to na vašem spletnem mestu pogosto ponavlja, bo vaša stran vedno nižje v rezultatih iskalnika.

Odpornost na obremenitve

Dobro obiskana spletna mesta imajo vedno obdobja z veliko obremenitvijo. Obdobje povečane prodaje na spletnih trgovinah, obdobje več sej na informativnih in izobraževalnih portalih itd. Za spletna mesta z visoko hitrostjo nalaganja takšne obremenitve niso problem. To so visokokakovostni in profesionalni spletni izdelki z veliko mejo moči, ki zagotavljajo stabilno delovanje pri velikem prometu.

Večja varnost

Hitreje kot deluje spletno mesto, boljša je njegova koda, kar pomeni, da je bolje zavarovano  pred kibernetskimi napadi.

Argumentov je več kot dovolj, da boste razumeli, zakaj potrebujete hitro spletno mesto.