Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je prvi korak k dobri uvrstitvi v iskalnikih in jo izvajamo že med izdelavo spletne strani ali trgovine

Pri tehnični optimizaciji ne gre samo za uvrščanje na prvo stran v iskalnikih. Pomembno je, da obiskovalcu zagotovimo pravo vsebino takrat, ko jo potrebuje. Tehnična optimizacija se nanaša na hitrost nalaganja spletne strani, poimenovanje slik, meta oznake, strukturo direktorijev na strežniku in ostalo. Da bi spletnim iskalnikom omogočili čim lažji dostop do spletne strani, izvedemo tudi vsebinsko optimizacijo. Vsebinska optimizacija se nanaša na strukturo vseh vidnih elementov, kot so URL naslovi, gostota ključnih besed vključenih v vsebino spletne strani in ostalega.

Hitrost spletnega mesta

Osnovno pri optimizaciji:

  • ključne besede (keywords)
  • opis (description)
  • naslov (title)
  • vsebina (content)
  • domena (domain)

Kako pomembna je pozicija spletne strani v iskalnikih?

Velika večina obiskovalcev bo obiskala vašo spletno stran preko iskalnikov, kot je Google. Največ klikov se zgodi na prvi strani iskalnikov, med prvimi zadetki. Če vaša spletna stran ni med njimi ali vsaj med prvimi tridesetimi zadetki, boste dobili le redke obiskovalce, posledično pa boste izgubljali posel v vašem podjetju.

Kako se deli optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani se deli na On-site in Off-site optimizacijo. On-site optimizacija (na strani) se deli na tehnično in vsebinsko optimizacijo. Off-site optimizacija (izven strani) se izvaja z objavami na družbenih omrežjih, prispevki na vašem blogu, omembami na raznih forumih in ostalimi povezavami na vašo spletno stran.

On-site optimizacija

Tehnična optimizacija

Za doseganje visokih pozicij v iskalnikih, je nujna kvalitetno izdelana spletna stran, katere vsebina se bliskovito naloži. Spletna stran mora biti vidna na vseh napravah, saj Google daje večjo vrednost odzivnim stranem. Mi poskrbimo za tehnično optimizacijo že ob izdelavi spletne strani.

Vsebinska optimizacija

Pri On-site optimizaciji poskrbimo, da so vsebine skladne s smernicami spletnih iskalnikov. Poskrbimo za strukturo strani, brskalnikom prijazne URL naslove, meta oznake, določimo ključne besede, oznake slik, notranje in zunanje povezave, zemljevid spletne strani, preusmeritve …

Kako poteka in koliko časa traja SEO optimizacija spletnih strani?

Zaradi načina delovanja iskalnikov lahko proces optimizacije traja tudi več tednov ali mesecev. Vsekakor pa so rezultati dolgotrajne narave, kajti spletna stran dosega boljše rezultate in s tem večje zadovoljstvo uporabnikov. SEO optimizacija spletnih strani se izvaja na dolgi rok in v resnici ni nikoli končana. V kolikor želite, da vaša stran ostane med najvišjimi zadetki v iskalnikih, je nujna stalna aktivnost na spletu.

Off-site optimizacija

Zunanja optimizacija

Off-site optimizacija strani se ne izvaja neposredno na spletni strani. Spletna stran zbira kvalitetne povezave za ključne besede s katerimi želimo doseči visoko uvrstitev v iskalnikih. Zunanja optimizacija (Off-site SEO) traja dalj časa in predstavlja večino aktivnosti.

Če želite, da bo vaša spletna stran obiskana, mora biti njena vsebina stalno ažurirana. V praksi to pomeni, da se boste morali z njo stalno ukvarjati, aktualizirati ponudbo, objavljati novice, izvajati marketinške akcije in podobno.

Kakšna je cena optimizacije?

V kolikor boste za optimizacijo poskrbeli sami, bo cena minimalna. Največja investicija bo vaš čas, ki ga boste porabili za objavo vsebin, iskanje povratnih povezav in redno spremljanje statistike vaše spletne strani. Dela vam ne bo zmanjkalo nikoli, ker se proces optimizacije nikoli ne konča.

Če vam bo optimizacija vaše spletne strani jemala preveč dragocenega časa, potem bo najbolje, da stopite v stik z nami, zadovoljni boste.

Naša glavna značilnost je razvoj edinstvenih spletnih mest z visoko hitrostjo nalaganja! Hitrost je zagotovilo za visoke uvrstitve v spletnih iskalnikih in dober obisk vašega spletnega mesta.

Pomislite, ali želite postati najboljši v svoji niši? Postati prvi med tekmeci? Se strinjate, si tega želite ? Potem so vsi dvomi odveč, naredite prvi korak!