Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je prvi korak k dobri uvrstitvi v iskalnikih in jo izvajamo že med izdelavo spletne strani ali trgovine. Pri tehnični optimizaciji ne gre samo za uvrščanje na prvo stran v iskalnikih. Pomembno je, da obiskovalcu zagotovimo pravo vsebino takrat, ko jo potrebuje. Tehnična optimizacija se nanaša na hitrost nalaganja spletne strani, poimenovanje slik, meta oznake, strukturo direktorijev na strežniku in ostalo.

Da bi spletnim iskalnikom omogočili čim lažji dostop do spletne strani, izvedemo tudi vsebinsko optimizacijo. Vsebinska optimizacija se nanaša na strukturo vseh vidnih elementov, kot so URL naslovi, gostota ključnih besed vključenih v vsebino spletne strani in ostalega.

SEO

Kako pomembna je optimizacija?

Velika večina obiskovalcev bo obiskala vašo spletno stran preko iskalnikov, kot je Google. Največ klikov se zgodi na prvi strani iskalnikov, med prvimi zadetki. Če vaša spletna stran ni med njimi ali vsaj med prvimi tridesetimi zadetki, boste dobili le redke obiskovalce, posledično pa boste izgubljali posel v vašem podjetju.

Osnovno pri optimizaciji:

  • ključne besede (keywords)
  • opis (description)
  • naslov (title)
  • vsebina (content)
  • domena (domain)
29/11/2014