Blog WebCoodo spletne rešitve

Trendi oblikovanja za leto 2021

Trendi in standardi ter napovedi oblikovanja spletnih strani za leto 2021

Uporabniku prijazna navigacija, varnost podatkov in hitrost nalaganja bodo ostali na prvem mestu.

Blog WebCoodo spletne rešitve

Vidiki spletnega oblikovanja, ki bodo vedno prisotni

Tehnologija se hitro spreminja in trendi oblikovanja spletnih strani pri tem ne zaostajajo. Elementi oblikovanja in funkcije spletnega mesta, ki so nekoč veljali za sodobne in inovativne, so postali odvečni in večkrat moteči. Zadnja stvar, ki jo želite,  je izgubiti konverzijo zaradi zastarelega spletnega mesta, ki ne sledi spletnim standardom.

Naša ekipa sledi vsem najnovejšim trendom oblikovanja in razvoja spletnih strani, ker želimo tudi v prihodnje ustvarjati enostavna in funkcionalna spletna mesta, ki so uporabna in imajo vrhunski izgled.

Nekaj najnovejših trendov digitalne tehnologije in napovedi za leto 2021

Čas nalaganja spletnih strani in hitrost strani

Hitrost strani

Eden najpomembnejših standardov spletnega oblikovanja je izjemno hiter čas nalaganja. Hitri časi nalaganja so že leta bistveni dejavniki za odlično uporabniško izkušnjo in SEO. Še naprej ostajajo prednostna naloga spletnih mest, ki se želijo dobro uvrstiti in doseči dobro obiskanost.

Oblikovanje spletnih strani v temnih barvah

temna barva 01

Nekatera podjetja so objavila različice svojega spletnega mesta v temnem načinu in verjamemo, da se bo trend oblikovanja v temnih barvah v letu 2021 še povečal.

Temno spletno stran in druge možnosti uporabniškega vmesnika si je lažje ogledati v okoljih s šibko svetlobo. Nekateri oblikovalci uporabljajo gumbe za preklop iz temnega na svetli način, kar omogoča uporabnikom, da med brskanjem po različnih straneh preklapljajo med svetlo in temno različico. Naša ekipa verjame, da se bo priljubljenost tega načina  v letu 2021 povečala in privedla do več črno-belih spletnih strani.

Minimalizem – navdih za spletno oblikovanje

preprosta oblika 03

Sodobno oblikovano spletno mesto dizajn ni le estetsko prijetno za ogled. Marsikatera sodobna spletna stran že  ponuja preprosto in poenostavljeno uporabniško izkušnjo. Minimalistično – preprosto oblikovanje spletnih mest bo v prihodnjih mesecih postalo še bolj priljubljeno zato mnogi oblikovalci že delajo na raziskovanju tega pristopa.