Spletna trgovina WooCommerce

Zakaj spletna trgovina Woocommerce?

Za koga je primerna spletna trgovina WooCommerce?

WooCommerce je postal najpogostejša izbira lastnikov WordPress spletne strani, saj omogoča izdelavo nakupnega procesa na spletni strani. Uporabljajo ga številne WordPress strani in je v svetovnem merilu zelo pogosta rešitev za spletno prodajo.

Izdelavo WooCommerce spletne trgovine priporočamo:

  • če imate spletno stran, izdelano na platformi WordPress
  • če imate za izdelavo in vzdrževanje Wocommerce spletne trgovine dovolj znanja ali izkušenega izvajalca

Upravljanje spletne trgovine WooCommerce zahteva nekaj več tehničnega znanja in strežniških del, zato se najprej posvetujte s strokovnjaki in preverite,  katera platforma bo za izdelavo vaše spletne trgovine najprimernejša. Poskrbite, da boste spletno trgovino lahko zanesljivo, enostavno in varčno uporabljali za pospeševanje vaše prodaje na spletu.

Spletna trgovina WooCommerce

Kakšne so prednosti izdelave spletne trgovine WooCommerce?

Izdelava spletne trgovine WooCommerce je odlična izbira za vse, ki se želite ukvarjati s spletno prodajo. Vašo WordPress spletno stran boste enostavno nadgradili v trgovino, poleg tega pa se lahko spletne prodaje lotite počasi in postopoma, kar je bistvena prednost za vse tiste, ki vam postavitev spletne trgovine predstavlja visok strošek. Spletno trgovino lahko izdelamo v več korakih in jo sproti prilagajamo vašim potrebam. Statistika kaže, da je izdelava spletne trgovine WooCommerce, zelo popularna, saj poganja 37% vseh trgovin na spletu.

Glavne prednosti spletne trgovine WooCommerce

Poleg WooCommerca obstaja še veliko platform, ki omogočajo spletno prodajo. Morda ste že slišali za Magento ali Shopify, ki imata določene prednosti, zaradi preprostega upravljanja pa še vedno priporočamo WooCommerce:

  • WooCommerce je v osnovi brezplačen. Na izbiro so brezplačni in plačljivi dodatki.
  • WooCommerce je primerna rešitev za manjše trgovine, ki imajo do 5000 izdelkov.
  • Mogoča je nadgradnja in razširjate z dodatnimi funkcionalnostmi.
  • Urejanje izdelkov je enostavno in intuitivno.
  • Možnosti za razširitev funkcionalnosti so praktično neomejene.

Mnoge razširitve omogočajo nadgradnjo spletne trgovine in razne prilagoditve po meri. Zagotovo ima spletna trgovina s tekstilom ali oblačili drugačne potrebe kot trgovina, ki ponuja izdelke za specifične kupce. Pri teh je čas med prvim in naslednjim nakupom bistveno daljši.

Pri urejanju spletne trgovine ste lahko popolnoma samostojni. Spletno trgovino WooCommerce lahko vodite popolnoma samostojno, seveda morate vložiti nekaj več truda in energije v primerno izobraževanje.